Over de Therapeut : Kim Servranckx

Mijn aanpak

Als kinesitherapeut combineer ik een manuele aanpak met een bredere kijk op het probleem, dus ook ‘de mens’ achter de klacht.

Ik leer mensen met steeds terugkerende lichamelijke klachten om opnieuw de verbinding met hun lichaam te voelen, om bewuster te bewegen en stress om te buigen. Met andere woorden: ik maak én lichamelijke blokkades los én ik leer hen ook te luisteren naar de signalen van hun lichaam.

Dit laat hen toe om beter te functioneren, minder klachten te hebben en krachtiger in het leven te staan. Ik begeleid hen graag in dit leer- en voelproces door samen op ontdekking te gaan naar nieuwe inzichten en naar een manier om die te integreren in hun dagelijkse leven.

Ik geloof heel sterk in het belang van zelfzorg. Zorg dragen voor je eigen behoeften en verlangens creëert innerlijke rust en ontspanning en heeft zo ook een positief effect op je klachten.

Mijn traject tot hier

Bewegen is steeds een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. In mijn jeugdjaren beoefende ik atletiek. Ik kreeg al snel een grote interesse in hoe het menselijk lichaam precies beweegt en functioneert. Vanuit deze interesse startte ik mijn opleiding en praktijk, samen met de motivatie om mensen te helpen en om hen te leren het beste uit zichzelf te halen.

Doorheen de jaren merkte ik meer en meer dat bewegen en functioneren sterk verbonden zijn met onze geest. Het is verwonderlijk om te zien hoe sterk de invloed van onze ‘mind’ is op onze ‘body’ en zeker op het herstel ervan.

Een tiental jaar geleden werd ik zelf met een intense, allesoverheersende en diepe vermoeidheid geconfronteerd. Ik werkte hard, sportte veel, maar verder had ik geen grote zorgen. Ik sliep goed, maar stond toch doodmoe op, alsof mijn lichaam wel 1.000 kilo woog en ik niet vooruit geraakte.

Ik kon mijn leven niet voluit leven en dat wilde ik niet meer. Na lang zoeken naar oplossingen buiten mezelf (voeding, supplementen,... ), besefte ik dat de oplossing wel eens binnen in mij kon liggen. Ik werd me meer bewust van het gejaagd, stressvol en te druk leven. Ik stond stil bij mijn gedachten, bij mijn ‘moetens’, bij mijn belemmerende overtuigingen, bij mijn ‘doordoen’.

Telkens ik een situatie als onrustig ervaarde, boog ik deze om naar een rustig en ontspannen gevoel. Ik voelde me stilaan weer fit worden. Ik heb ondertussen geleerd om me bewust te blijven van mijn innerlijke onrust, van mijn lichaam, van mijn gedachten. Het is een weg die ik verder ben gaan bewandelen via verschillende opleidingen. Dit heeft me veel waardevolle levenslessen gebracht om meer en meer tot mijn essentie en mijn innerlijke kracht te komen.

Kine Winksele - When Body Meets Mind

When Body Meets Mind

Je lichaam staat niet alleen, het is verbonden met je gedachten en met je emoties/gevoelens. Je brein en je lichaam werken onlosmakelijk met elkaar samen. Je lichaam is meestal de uitlaatklep van onderliggende belemmerende gedachten, geblokkeerde emoties, opgeslaan trauma. Het is aan jou om je lichaam en je brein te laten samenwerken. Jij hebt de keuze om verder te doen met hoe je bezig bent, of bewust te kiezen om het anders te doen. De verantwoordelijkheid van je gezondheid ligt in jouw handen. Je brein is plastisch, verandering is mogelijk!

Je lichaam is in staat zichzelf te genezen, je moet natuurlijk wel de juiste omgevingsfactoren creëren. Het is een puzzel die je zelf te leggen hebt, waar voeding, beweging en je lichaam een grote rol spelen, maar ook je gedachten, je emoties en het energetische aspect niet vergeten mag worden. Ik kijk graag samen met jou mee met welk puzzelstuk ik jou kan helpen.

Hartelijke groet,
Kim Servranckx

Opleiding

 • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie manuele therapie (KULeuven, 2000-2005)
 • Postgraduaat in de manuele therapie (UGent, 2006-2007)
 • Manuele lymfedrainage ad modum Vodder (2008-2009)
 • Myofasciale therapie, triggerpuntbehandeling dry needling (2012-2014)
 • Applied kinesiology / Manual muscle testing, ICAK (G. Drenth) (2015)
 • NST: Neurostructurele Integratie Therapie (J. Berx) (2016)

Overige:

 • Mulligan Concept (R. Claassen), Medical Taping Concept, Motor control (S. Sahrman), Hyperventilatie (C. Lenaerts), Muscle energy techniques (B. Hungerford), Chronische pijn & centrale sensitisatie (J. Nijs, M. Meeus, M. De Kooning)
 • PSYCH-K: Basis workshop (mei 2016) – Advanced Integration workshop (november 2016) - Marina Riemslagh
 • Live The Connection - Kernmodule - Marina Riemslagh (2017)
 • Live The Connection - Themaworkshop Familie - Communicatie en zelfsabotage – Marina Riemslagh (2018)
 • Live The Connection - Themaworkshop Weten wie je echt bent: Vanishing twin en prenatale problemen - Grensoverschrijding – Marina Riemslagh (2019)
 • Live The Connection - Themaworkshop Gezondheid – Marina Riemslagh (2021)